Yeni Haberler
Yükleniyor...

Led Teknolojisi

Led Teknolojisi
Led

Led Teknolojisi

Led Teknolojisi

Gelişen teknolojinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere elektronik devrelerde kullanılmak için üretilmiş ışık yayan diyot yani led, zamanla aydınlatma amacıyla kullanılmak üzere geliştirilmiş ve uygun hale geldiğinde kullanılmaya başlanmıştır. Eski tip aydınlatmalarla karşılaştırıldığında çok daha fazla enerji tasarrufu sağladığı keşfedilen led teknolojisi hem daha az ısı açığa çıkarıyor hem de daha verimli ışık sağlıyor.
Led, artık aydınlatmanın kullanıldığı her alana girmiş ve geleneksel aydınlatma ürünlerine göre tasarruf sağlarken aynı zamanda tasarım açısından da müthiş görüntüler ortaya çıkarmaya başlamıştır.
Led aydınlatma ürünleri, piyasaya sürüldüğü dönemlerde alış maliyeti dolayısıyla tercih edilmeme sorunu ile karşı karşıya kalmıştır. Teknolojinin birçok alanda olduğu gibi aydınlatma alanında da ileriye gitmesiyle maliyetlerin düşmesi sonucunda son kullanıcı açısından tercih başarısını arttırmaya devam etmiştir.

Şerit Led ve Çeşitleri

Led aydınlatmanın piyasada ilk bilineni şerit led ürünleridir. Üreticiler şerit led ürünlerinde zamanla çeşitli seçenekler sunarak farklı çip sayılarıyla üretimler yapmıştır. Günümüzde kullanılan şerit led çeşitleri; tek çipli şerit ledüç çipli şerit ledsekiz çipli şerit led ve rgb şerit led ürünleridir.

Led Panel ve Çeşitleri

Led panel üretilmesiyle ev, ofis vb. gibi kapalı ortamların aydınlatılmasında tasarrufun yanısıra tasarımın da ön plana çıktığını belirtmek gerekir. Üç çeşit ürünle karşımıza çıkan led panelürünleri, sıva altına monte edilebilen ve şık bir görünüm sağlayan sıva altı led panel, sıva altına monte edilebilen camlı led panel ve sıva üzerine kolayca montajı yapılabilen sıva üstü led panel olmak üzere incelenebilir.

Led Projektör ve COB Teknolojisi

Açık alan, fabrika, otopark gibi birçok alanda kullanım için profesyonel bir çözüm olan led projektör ürünleri ise yine farklı renk ve güç seçenekleriyle halojen ürünlerin tahtını fazlasıyla sallamaya devam etmektedir. Chip On Board (COB) teknolojisinin uygulandığı...

0 yorum:

Yorum Gönder