Yeni Haberler
Yükleniyor...

Yozgat’a Şehir Hastanesi Geliyor!

Yozgat'a Şehir Hastanesi Geliyor!

Yozgat’a Şehir Hastanesi Geliyor!

‘YOZGAT’LA YOLA DEVAM’
Türkiye’deki sağlık sektöründe önemli bir dönüşüm başlatan “Kamu Özel İşbirliği -PPP” (PPP-Public Private Partnership) projesinin önemli aktörlerinden Rönesans Sağlık Yatırım (RSY), sağlıkta “Rönesans” atılımına Adana’dan sonra Yozgat ile devam ediyor.
Bu yatırımların ilk durağı olan 1550 yatak kapasiteli Adana Şehir Hastanesi’nin hemen ardından Yozgat için düğmeye basan RSY, iş ortağı olarak seçtiği uluslararası yatırım fonları  Meridiam Infrastructure, Sıla ve Şam ile yürütülen çalışmaları başarı ile tamamladığını açıkladı.
2 Haziran’da projenin finansal kapanış imza töreni için düzenlenen toplantıya, Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu ve projenin iş ortağı kuruluşlarının yetkilileri katıldı.  475 yatak kapasiteli ve son derece donanımlı Yozgat Şehir Hastanesi projesinin yatırım maliyetinin 139 milyon euro olarak açıklandığı toplantıda, bunun 111 milyon euro’luk kısmı Japonya’nın iki önemli bankası Sumitomo Mitsui Banking Corp (SMBC) ve Bank of Tokyo Mitsubishi (BTMU) ile dünya devleri Siemens ve Intesa’dan temin edileceği vurgulandı.

0 yorum:

Yorum Gönder