Yeni Haberler
Yükleniyor...

İstanbul Ataköy Mega Yat Limanının ruhsatı alındı!

İstanbul Ataköy Mega Yat Limanının ruhsatı alındı!

İstanbul Ataköy Mega Yat Limanının ruhsatı alındı!

DATİ Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun Mega Yat Limanı alanıyla ilgili ‘belediyeye ruhsat müracaatında bulunulmadığı’ şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “DATİ Holding olarak Bakırköy Belediyesi’nden aldığımız ruhsatla çalışmalara başladık. Ayrıca belediyeye dolgu ruhsatı karşılığı yaklaşık 6 milyon lira ruhsat harcı ödedik” dedi.
Gökhan Kıran, Ataköy Marina Park Yönetim Ofisi’nde düzenlenen toplantıda, son günlerde Ataköy’deki Mega Yat Limanı projesiyle ilgili basında yer alan haberlere ilişkin düzeltme yapmak ve bilgi vermek istediklerini ifade etti.
Mega Yat Limanı’nın da içinde bulunduğu alanın iddia edildiği gibi TOKİ’nin değil Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün denetim, gözetim ve kullandırma hakkına sahip bulunduğu bir alan olduğunu belirten Kıran, bu alanın Turizm Teşvik Kanunu kapsamında 1989 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla turizm bölgesi ilan edildiğini kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder