Yeni Haberler
Yükleniyor...

İş dünyasından seçim sonuçları değerlendirmesi!

İş dünyasından seçim sonuçları değerlendirmesi!

İş dünyasından seçim sonuçları değerlendirmesi!

TEK parti iktidarının sona erdiği seçim sonuçlarının dönüm noktası olduğuna dikkat çeken iş dünyasının beklentisi hükümet formüllerinin netleşmesi. HDP’nin Meclis’e girmesinin demokrasi açısından kazanım gören iş dünyasının ortak mesajı şu: “Sonuca saygı duyulmalı.”
Güler Sabancı: Barış ve uzlaşma için önemli adım
SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın genel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi şöyle: “Türkiye seçmeni, dört partili bir meclis oluşturma yönünde irade ortaya koymuştur. Bu, Türkiye demokrasisi açısından barış ve uzlaşma yolunda atılmış önemli bir adımdır. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”.
Tuncay Özilhan: Reformlara odaklanalım
TÜSİAD YİK Başkanı ve Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, şu değerlendimeyi yaptı: “Öncelikle Türkiye için hayırlı olsun. Son derece zorlu bir dönemin ardından vatandaş görüşünü beyan etti ve bu da koalisyona işaret ediyor. Demokrasi kazandı herkes saygı duymalı. Gergin dönemden sonra Türkiye’nin sorunlarını çözecek bir hükümet oluşturulması lazım. Bir an evvel hükümet kurularak demokratik ve ekonomik reformların hayata geçirilmesi önemli.”

0 yorum:

Yorum Gönder